Storstädning inför julen

Att storstäda hemmet inför julen står kanske på agendan nu när december börjat. Men det är med blandad förtjustning man ser fram emot att dammsuga, skura och dammtorka hela lägenheten.

Visserligen kommer nog inte hela släkten på besök i år med tanke på pandemin, men man vill ju ändå ha rent och snyggt när man dukar upp, även om vi kanske blir färre vid varje julbord i år.

Så tanken på att att hitta en städfirma dyker upp. Men kan man verkligen göra det bara för ett tillfälle? Blir det dyrt? Vilka företag är villiga att bara storstäda en gång?

Som flyttstädning, fast i ett fullt hem

Först och främst, en storstädning är ju som en flyttstädning, och tro oss - det finns gott om företag som flyttstädar. Skillnaden är förstås att när man storstädar inför flytten så är lägenheten tom och det är lätt att komma åt överallt. En annan skillnad är ju förstås att man kanske inte behöver dra fram kyl och frys för att skura bakom, man kanske inte behöver göra rent i alla fulla köksskåp - bara för att det är jul? Därför kommer städfirmorna nog lika långt i ett bebott hem som i ett tomt, även om de städar lite annorlunda.

Så vad ingår i en storstädning?

Det är enkelt - precis det du vill ska ingå. Man kan bestämma helt själv när man anlitar en extern städhjälp, men de flesta städfirmor kommer nog hjälpa till med rengöring av spis, arbetsbänk och diskbänk. En bra städfirma gör rent mikrovågsugnen - även på insidan. Rent och fint kakel, skinande kranar i kök och badrum och dammtorkade ytor generellt kan du räkna med.

Dammsugning och våttorkning av alla golv så klart, dammtorkning av lister, tavlor och hyllor (det underlättar om du plockar bort ömtåliga vaser - alla är nog försiktiga, men det är smart att hjälpa till), speglar i badrummet och hallen kommer bli som nya när de är putsade, papperskorgarna är magiskt tomma, lamporna verkar skina lite klarare än vanligt och allt det där vita i badrummet, som hade en lite gul ton känns plötsligt betydligt snyggare i vitt igen.

Kuddarna i soffan kommer nog lyftas och så dammsugs chipsen från förra veckans fredagsmys bort, i värsta fall tillsammans med barnens lego, men det kanske det är värt när astman lättar i mellandagarna. Mattorna är dammsugna, små mattor kanske är uttagna och skakade om det finns utrymme för det, en del småsaker ni inte ens kom ihåg låg utspridda i lägenheten ligger snyggt ihopplockade i en hög. Bäst hade ju varit att samla ihop lösa prylar själv först, men man kanske inte hinner eller orkar. Städarna på städfirmor är luttrade och inte så sentimentala - de flyttar och sorterar åt dig om det krävs.

Vem står för städmaterialet?

Bra fråga - det får man komma överens om. Många städfirmor tycker om att städa med dina rengöringsmedel och dammsugare. Det luktar ju som du vill då och de riskerar inte allergi hos någon osv. Men om du hellre vill så har de säkert saker de kan ta med sig. Som sagt - kolla med företaget innan ni kommer överens.

Vad kostar det att storstäda då?

Det är ju jättesvårt att svara på. Du kan ju kanske utnyttja RUT-avdraget och då är det halva priset, och med RUT avdraget brukar priset ligga på ett par tusenlappar för en normalstor trea. Det kan variera väldigt mycket på lägenhetens storlek, vad man vill ha gjort och omfattningen så klart, men tänk på att om det låter alldeles väldigt billigt hos en leverantör, så kanske det innebär att den som städar inte får så bra lön, eller så kanske företaget inte klarar sig. Är det för dyrt (vi tänker inte sätta någon gräns här) så kanske man bör fråga varför. Om företaget kan lämna en bra förklaring till att de är dyrare än andra så kan det ju vara värt det? De kanske erbjuder tvätt och strykning av kläder, mattvätt med maskin, någon speciell golvbehandling för parkettgolvet eller vad vet vi.

Det bästa är ju att fråga flera företag om offert och jämföra!

Hur får man enklast offerter och jämför då?

Det här är vi helt säkra på i alla fall, för det är precis det vi är experter på!

Bor du i Stockholm hittar du städfirman här

Bor du i Göteborg hittar du städfirman här

Bor du i Malmö hittar du städfirman här

Eller så går du direkt till sidan för hemstädning och lämnar en förfrågning. Du kommer få flera offerter inom en dag antagligen. Beskriv ditt städjobb så bra som möjligt och jämför sedan städfirmorna när de kommer in med offerterna.

Tjänsten levereras av Servicefinder, sveriges bästa tjänsteförmedlare. Det blir inte enklare eller tryggare än så. Det är nästan som om Tomten jobbar där!

 

2 Dec 2020

Välkommen

Här på servicefinder.nu berättar vi lite om vad som händer just nu på Servicefinder och bloggar om tjänsteförmedling. Varmt välkommen!

Servicefinder på Facebook
Servicefinder på LinkedIn

Facebook

Hitta nya kunder

Är du företagare och behöver nya kunder till ditt företag, lämna en intresseanmälan hos Servicefinder och få kontakt med tusentals konsumenter som behöver din hjälp. Vi har jobb inom städning, bygg, hus och hem, bokföring, IT och mycket mer.

Bloggen

Länkar