Fasadmålning, vid vilken temperatur kan man måla om huset?

Tänk på att när du ska måla om ditt hus, så bör du göra det vid rätt temperatur. Minst sju grader varmt är den gängse rekommendationen och om det finns risk att temperaturen sjunker till lägre än sju grader så bör du måla i tid så att färgen hinner torka innan dess.

Generellt så är sommarmånader med jämn och behaglig temperatur det bästa. Maj till augusti är säkert i större delarna av landet, men tänk på att även värme och starkt solljus gör det besvärligt. Färgen torkar alltför snabbt och man kan få bubblor och ojämnheter i den målade ytan.

Undvik regn, fukt och dagg

Lite beroende på vilken färg du använder och vilket material du målar, men över lag är det bra om det är torrt när du målar din fasad. Regnskydd fungerar så klart, men det kan göra projektet långsammare och dyrare. Hög luftfuktighet är också svårt att skydda sig mot även med ett anständigt fasadskydd eller skydd mot fallande regn mot fasaden.

Om du anlitar en målarfirma så är chansen stor att de har väderskydd och kanske även värmefläkt om det behövs, vilket så klart förlänger säsongen drastiskt. 

Beställ din fasadmålning i tid

Om du vet med dig att ditt hus eller fasad behöver målas om det närmsta året, dröj inte för länge med att beställa tjänsten, om du vill anlita en professionell målare. När vi närmar oss maj så ökar förfrågningarna plötsligt - lite som förfrågningarna för snöskottning när snön faller som värst. Om du har lite framförhållning och ber om offerter på fasadmålning i början på året, så får du fler och bättre svar - och har god chans att få bättre priser än om du beställer i sista sekund.

Det är klart att det kan vara svårt att veta vilket väder det är långt fram i tiden, men som sagt - om du lämnar en offertförfrågan via Servicefinder, så kommer de som är proffs på fasadmålning att ha all utrustning som behövs för att måla när du vill.

Vad kostar det att måla om fasaden?

Den här frågan besvarar vi på Servicefinders sida om fasadmålning, så kolla där, eller ännu bättre - lämna en förfrågning och få konkreta priser för din fasad. Det är nästan omöjligt att svara på generellt, men ett hus kommer kosta tiotusentals kronor att måla om, så det är värt att ta in flera offerter och jämföra flera företag innan du bestämmer dig.

Gäller ROT-avdraget vid fasadmålning?

Ja, om du har rätt till ROT-avdrag generellt, så gäller det definitivt ommålning av fasaden. Bara för arbetet, som vanligt, så målarfärg och annat får du betala utan ROT-avdrag tyvärr. Men eftersom arbetskostnaden troligen är den dyraste posten på fakturan så kan du räkna med ett 30 %-igt avdrag på den större delen av beloppet.

Lycka till - och kom ihåg: beställ alltid hantverkare i god tid, så du kan välja de bästa för dig.

Här är några exempel på fasader som målats via Servicefinder

9 Jan 2023

Välkommen

Här på servicefinder.nu berättar vi lite om vad som händer just nu på Servicefinder och bloggar om tjänsteförmedling. Varmt välkommen!

Servicefinder på Facebook
Servicefinder på LinkedIn

Facebook

Hitta nya kunder

Är du företagare och behöver nya kunder till ditt företag, lämna en intresseanmälan hos Servicefinder och få kontakt med tusentals konsumenter som behöver din hjälp. Vi har jobb inom städning, bygg, hus och hem, bokföring, IT och mycket mer.

Bloggen

Länkar