Värdehöjande renovering - öka värdet på din bostadsrätt och villa

Nybloggat hos Servicefinder: Hur gör man för att maximera värdet på sin bostadsrätt när det är dags att sälja? Sara intervjuar fastighetsmäklaren Erik Bysell och får en hel del bra tips. In och läs!

Så du har bott i lägenheten ett tag, kanske slitit lite mer på den än du egentligen tänkt på? Ytskikten börjar bli lite sisådär och kanske har en spricka smugit sig in i takfärgen utanför badrummet. All den där fukten från duschen har gjort sitt under åren. Tapeten på vardagsrummets ena väg är helt klart ljusare än i resten av rummet, solblekt, förutom där tavlan hängde förstås - där är det nu en stor, mörk, fyrkantig fläck. Och mäklaren som sa att den tavlan kan inte hänga där på visningen.

Du går runt och kikar på lägenheten med nya ögon. Mönstret på kaklet i köket, kändes bra när du flyttade in, men vad kommer nästa hyresgäst tänka? Och i barnens rum är det inget snack - det behöver göras något åt väggarna och dörren är förstörd av alla klistermärken.

Lämna en förfrågan på Servicefinder och få offerter från professionella Snickare inom bara någon timme!

Så var börjar man om man vill öka värdet på bostaden?

Mäklaren säger "måla först", måla om väggar och köksluckor, fräscha till, ljusa upp. Det behöver inte vara komplicerat och säkert inte så dyrt heller. Badrummet är viktigt, alla potentiella köpare kommer gå in i badrummet och känna efter - vill jag stå i duschen här? Funkar allt för mig - inte bara med förvaring och praktikaliteter, utan kommer jag trivas, må bra? En neutralt färg- och materialval brukar vara bra. Alla kan piffa till något enhetligt och enkelt, men det är svårt att få bort en brokig kakelbård.

Fastighetsbyrån tipsar i sin artikel om att fixa uppenbara fel, som exempelvis det flagnande taket eller trasiga snickerier. Dörrkarmen och dörren med skador efter klistermärken, troligen värd att måla / byta ut.

Både Fastighetsbyrån och Erik i Saras intervju pratar om planlösningar, om att kanske fixa ett extra rum? Har du haft en väldigt öppen planlösning kanske det kan vara värt att offra en del yta för ett litet extra sovrum. En trea kan vara värd mer än en tvåa, även om ytan är densamma.

Hemnet å sin sida talar om renoverade kök och badrum, men även om installation av öppen spis, balkong och hiss. Det känns lite överdrivet kanske, men sista tipset i deras lista - fiberinstallation för bredband, det kan vara väl värt investeringen om det inte redan finns. Unga barnfamiljer som flyttar in kommer garanterat att efterfråga snabbt Internet och breda bredband.

Trygghet säljer - en säker dörr kan vara nyckeln

En säkerhetsdörr kan vara en bra idé faktiskt. Det kan kännas dyrt och dumt att installera om man precis ska flytta, men faktum är att det nog kan betala sig. En nyinstallerad säkerhetsdörr ökar garanterat värdet på lägenheten, troligen med hela installationskostnaden och för vissa spekulanter kan det vara en avgörande skillnad, då man känner sig trygg i det nya hemmet. En del försökringsbolag ger rabatt på hemförsäkringen också, om man har en godkänd säkerhetsdörr.

Sist men inte minst, om lägenheten verkligen är nergången - överväg att sälja den i det skicket, som renoveringsobjekt. En händig person kan göra mycket själv och kan tänka sig att betala hyggligt för lägenheten ändå. Om du själv ska göra jobbet, eller köpa in tjänsten av målare, snickare och andra hantverkare, då kan det bli Ebberöds renovering och du kanske spenderar mer pengar än du får tillbaka.

Ta hjälp av proffs på värdeökning

Prata med din mäklare - personer som Erik har så klart koll på vad som är värt att göra och inte, så spring inte iväg och gör allt för mycket innan du frågat ett proffs. Och på tal om proffs - lämna en förfrågan på Servicefinder, så hittar du proffs som hjälper dig att fixa renoveringen och värdehöjningen, utan att du behöver göra så mycket själv. Bra pris, bra kvalité, kontrollerade företag. Smart!

Lycka till!

17 Mar 2021

Välkommen

Här på servicefinder.nu berättar vi lite om vad som händer just nu på Servicefinder och bloggar om tjänsteförmedling. Varmt välkommen!

Servicefinder på Facebook
Servicefinder på LinkedIn

Facebook

Hitta nya kunder

Är du företagare och behöver nya kunder till ditt företag, lämna en intresseanmälan hos Servicefinder och få kontakt med tusentals konsumenter som behöver din hjälp. Vi har jobb inom städning, bygg, hus och hem, bokföring, IT och mycket mer.

Bloggen

Länkar